| Subcribe via RSS

Dark Angel

november 3rd, 2012 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

Under en hemlig operation för att sätta dit knarkkungen Victor Manning (Sherman Howard) går någonting snett och den hårdföre snuten Jack Caine’s (Dolph Lundgren) partner blir dödad, samtidigt som flera av Manning’s män blir dödade av en ny, okänd, deltagare i kriget mellan polisen och maffian. Caine blir ihopsatt med FBI agenten Lawrence Smith (Brian Benben) – som till skillnad från Caine faktiskt går efter regelboken – för att försöka luska ut vad som egentligen inträffade. Samtidigt börjar en rad av mystiska dödsfall att inträffa runt om i staden; icke missbrukare som plötsligt dött av massiva heroin överdoser och som har samma underliga märke i pannan…

Jag såg en review av Mike Matei på Cinemassacre.com om en film som hette I Come In Peace, från 1990 med Dolph Lundgren i huvudrollen, vars originaltitel var Dark Angel – vilket kan vara lite vilseledande för de som inte är insatta, då Dark Angel oftast förknippas med Jessica Alba TV-serien Dark Angel. Nåväl..

Dark Angel är vad man kan förvänta sig av en Dolph Lundgren rulle från tidigt 90-tal; klyschigt, actionfyllt, några tuttar, explosioner, svordomar och så vidare. Manuset är till en viss del samma gamla trötta hämndhistoria som vi sett ungefär en miljard gånger förut, men bjuder samtidigt på någonting nytt (ja, åtminstone när den kom 1990 alltså). Det är välspelat om än lite B-aktigt och bortser man ifrån några tröga partier som är utspridda lite här och där filmen igenom så rör det på sig rätt skapligt och filmen blir i slutändan ganska underhållande.

Dark Angel är en bra B-action rulle som förnöjer för stunden, men sen om man minns den efteråt är ju en annan femma. Jag gillade den iaf och rekommenderar den till B-filmsfans där ute.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud