| Subcribe via RSS

Too Young To Die?

januari 3rd, 2009 | Postad i Drama, Film av H

too-young-to-dieAmanda (Juliette Lewis) blir arresterad för mord. Vi får via samtal med hennes advokat följa historien från början, där hon utsätts för övergrepp av sin styvfar och ignoreras av sin mor. Hon gifter sig dock med sin pojkvän, dock blir giftermålet kortvarigt och hon befinner sig på gatan ensam utan pengar och hem. När hon går in på en bowlinghall för att söka jobb stöter hon på den slemmige hallicken Billy (Brad Pitt) som ”tar hand om henne”.

Denna tv-film från 1990 är baserad på verkliga händelser (vilket gör att ni borde kunna räkna ut ifall hon får dödsdomen eller inte – gissa vilket som väckt uppmärksamhet) men man har ändrat en del.

Till exempel har man tagit bort en hel person. Filmen har också flyttats från Mississippi till Oklahoma, och Amanda får gå till gaskammaren – något som man aldrig ens använt i Oklahoma – när hon egentligen blev dömd till giftinjektion – något man använder i Oklahoma! Man passar också på att avsluta filmen direkt efter att domen läggs, för det blir ju inte lika hjärtskärande om man lägger till: ”Domen ändrades sedan till livstidsfängelse”. Enligt Wikipedia ska Amanda dessutom ha blivit frigiven under 2008.

Nåväl. Brad Pitt är ordentligt slemmig, inte helt olik sin roll tre år senare i Kalifornia, och Juliette Lewis är EXAKT likadan som alltid. Är det nån som vet om hon är lite efterbliven eller nåt? Hon talar alltid så jävla underligt. I vilket fall så passar hon rätt bra i den här rollen, och kan trycka på lite extra i snyftarscenerna. Bra film, men inte fantastisk.

1 Comment

One Response to “Too Young To Die?”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Kalifornia (Blu-ray) Says:

    […] En klassiker med Brad Pitt i mycket fin psykopat/white trashstil, och David Duchovny som David Duchovny och Juliette Lewis som Juliette Lewis. Jösses, hon är verkligen Juliette Lewis. Jag har frågat det förr, men jag undrar fortfarande om det är nån som vet om hon verkligen är helt jävla störd eller bara en jävligt bra skådis som väljer väldigt enahanda roller? Brad Pitt har iaf utvecklats sen dess, även om de båda i princip spelade samma karaktärer tre år tidigare i “Too young to die?” (recenserad här). […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud