| Subcribe via RSS

Airborne

oktober 20th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Tack vare en stor storm har alla brittiska flyg blivit inställda, bortsett ifrån ett. Det dröjer inte länge efter det att planet har lyft från brittisk mark innan flera av de fåtal passagerare ombord börjar försvinna, en efter en. De kvarvarande passagerarna börjar frenetiskt att försöka ta reda på vem – eller vad – som är ansvarig för det, innan de själva faller offer…

Enda anledningen till att jag skaffade hem Airborne var att Billy Murray och Alan Ford var med i rollistan (att Mark Hamill har en viktig roll märkte jag inte förrän jag slog igång filmen). Filmen i sig påminner om en gammal Hitchcock chiller, där det egentligen inte händer så där värst mycket egentligen förrän mot slutet av filmen då en twist avslöjas (som förvisso är rätt förutsägbar i det här fallet), som sedan vrids ytterligare ett varv, vilket bara kändes jävligt onödigt. Skådespelarinsatserna varierar från suveräna till usla. Effekterna ser okej ut, men är inget man egentligen märker av speciellt mycket då de verkligen inte står i fokus.

Airborne är inget jag rekommenderar, men den duger helt klart att döglo på om man inte har några större krav på att en film ska vara genomtänkt och smart.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud