| Subcribe via RSS

Biohazard/Resident Evil: Damnation

oktober 7th, 2012 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare, Tecknat/CGI av J

1991 kollapsade den sovjetiska unionen och en efter en började länderna att bryta sig ut för att bli självständiga. Regeringen i öststaten Eastern Slav Republic följde i de andra ländernas fotspår kort därefter och bröt sig ut ur Soviet. Kapitalismen började sprida sig snabbt och klyftorna mellan rik och fattig blev så pass enorma att ett inbördeskrig bröt ut. Steget ut i självständighet exploderade ut på gatorna och beväpnade rebeller ställde sig upp mot regeringen, som nu var kontrollerad av oligarker. Militären blomstrade under den här tiden och blev allt mer stark och bättre utrustad. Under ledning av Ivan Judanovich och Ataman från Rådet Av Äldre, flyttade rebellerna sin bas till en hemlig plats; en mer passande plats för att genomföra sina guerilla attacker mot regeringen. Efter flera år av krig lyckades Svetlana Belikova (Wendee Lee’s röst) – East Slav’s första kvinnliga president – att skriva ett fredsavtal med rebellerna.

Men fredsavtalet varade inte länge och i November, 2010, upptäckte regeringen att rebellernas land hade värdefulla tillgångar – vilket ledde till nya attacker av militären mot rebellerna, som menade på att de bekämpade terrorism. Tack vare militärens framfart började rebellerna förlora bas efter bas, vilket gjorde att rebellerna fick lov att eskalera sina aktioner och blev allt mer radikala i deras taktiker. Det var då märkliga rykten uppstod som en löpeld bland folket om att monster hade blandat sig in i striderna. I Februari, 2011, hade ryktena nått till den gamla staden Holifgrad, bara några kilometer ifrån presidentens palats – en viktig strategisk plats för regeringen. Den amerikanska specialagenten Leon S. Kennedy (Matthew Mercer’s röst) befinner sig i landet och får order om att avbryta sitt uppdrag då situationen i landet har blivit ohållbar, men bestämmer sig för att slutföra uppdraget. Saker och ting går inte riktigt som planerat och han blir fångad av rebellerna. Samtidigt kallar president Belikova in Ada Wong (Courtenay Taylor’s röst) för att få hjälp med rebellproblemet, men som verkar ha en egen agenda för att vara där…

Då har jag alltså fått tummen ur och sett Resident Evil: Damnation, som är en uppföljare till 2010 års Resident Evil: Degeneration. Det är animerat, actionfyllt, snyggt och tempot är på topp från början till slut och jag älskar det. H nämnde något om taskig läppsynkning i sin recension av filmen, vilket jag inte märkte av.. iaf inte till en stor del. Det kan ju hända att det bara var jag som inte var uppmärksam eller nåt. Nåja..

Personligen tycker jag att Damnation är minst lika bra som Degeneration.. kanske bättre, om man ska se till filmens action och tempo. Att man känner igen många grejer ifrån spelen är ju även det ett stort plus (åtminstone för oss fans av spelen). Fans av spelen bör så klart se, ni andra kanske ska ta och se Degeneration innan ni bestämmer er.. även om den här filmen inte direkt har någon anknytning till den mer än en liten, liten referens i början av filmen. Rekommenderas hur som helst.

Läs gärna också min recension och H’s recension på Degeneration.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud