| Subcribe via RSS

Dredd

oktober 1st, 2012 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av H

Jag har inte sett Stallone-versionen. Det finns liksom ingen anledning att se den. Är man ett fan av serietidningen så syns det på flera mils håll hur man fullständigt missuppfattat källmaterialet. Redan när den nya ”Dredd” (eller ”Dredd 3D” som de smart döpt den till, eftersom det redan är två uppföljare på gång. Ska de döpa trean till ”Dredd 3 3D” då eller? Oh, ”Dr3Dd” skulle den ju hetat förstås) var på planeringsstadiet så sa man att det var dags att glömma Stallone. Med facit i hand kan jag säga, vem fan är Stallone?

Judge Dredd (Karl Urban, ”Star Trek”) är polis i Mega City One i framtiden. Han är domare och bödel. Bryter du mot lagen så delas straffet ut på plats, och är straffet döden så kan du lita på att du får ett skott i pallet. Den nya drogen Slo-Mo sprids i staden, och gör att du upplever tiden en hundradel så snabbt. Detta ger upphov till ett par ascoola superslowmotionsekvenser, som man smart nog inte tröttar ut dig med filmen genom. Elaka skurken Ma-Ma (Lena Headey, ”Sarah Connor Chronicles”) bor längst upp i en megaskyskrapa och slänger tre oönskade personer, minus deras skinn, 100 våningar ner på backen. Dredd kallas till platsen, och med sig har han polisaspiranten Anderson som är synsk. När de kommer dit blir de instängda i huset och har inget val än att ta sig upp mot Ma-Ma och nita varenda jävel på vägen.

Det här är god underhållning. Inte nån PG-13 tonårsrulle, utan hård action. Blodet skvätter direkt när filmen börjar och sen flödar det tills den slutar. Om något så är serien mer lättsam! Och Dredd tar förstås aldrig av sig hjälmen. Rekommenderas. När kommer tvåan egentligen? Va?!

1 Comment

One Response to “Dredd”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Dredd Says:

    […] här filmen heller) och det enda jag egentligen läste om den här filmen innan jag såg den var H’s recension, som han skrev i slutet av förra året. Jag har ingen aning om varför det tagit sån jävla tid […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud