| Subcribe via RSS

Dredd

juli 1st, 2013 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

I en inte allt för avlägsen framtid existerar Mega City One; en gigantisk amerikansk stad som har 800 miljoner invånare som lever i ruinerna av den gamla världen och i megabyggnaderna av den nya världen. I den här nya världen råder det kaos ute på gatorna, gäng har tagit över stora områden och endast en sak slåss för upprätthållandet av lagen: Domarna. Judge Dredd (Karl Urban) är en av dessa domare, tillika jury och bödel. Bryter man mot lagen delas straffet ut på plats, oavsett brottsrubricering.

När gängledaren Ma-Ma (Lena Headey), som bor längst upp i en av megaskyskraporna i staden, slänger tre oönskade personer, minus deras skinn, från en av de översta våningarna kallas Dredd dit tillsammans med den synska aspiranten Anderson (Olivia Thirlby) för att undersöka saken. Kort efter deras ankomst blir de instängda i byggnaden och har inget annat val än att ta sig uppåt – mot Ma-Ma.

Jag har varken sett Stallone rullen Judge Dredd eller läst serierna (och har ingen direkt tanke på att göra det efter att ha sett den här filmen heller) och det enda jag egentligen läste om den här filmen innan jag såg den var H’s recension, som han skrev i slutet av förra året. Jag har ingen aning om varför det tagit sån jävla tid för mig att ens sätta igång filmen, men jävlaranamma! Dredd är suverän underhållning och ingen mesaction som det mesta andra som släpps nu för tiden är. Blodet flödar från början till slut och tempot är på topp filmen igenom. Det här är utan tvekan en av 2012 års bästa filmer i mina ögon och jag kan utan några tvivel rekommendera den.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud