| Subcribe via RSS

Wrong Turn 5: Bloodlines

januari 20th, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Wrong Turn 5 - BloodlinesDet är Halloween och den nu mer legendariska festivalen Mountain Man Festival är i fullgång i Fairlake, West Virginia. Ett gäng vänner är på besök i Fairlake för att festa, men när de är på väg till själva festivalområdet kör de nästan på en underlig man som kliver rakt ut i vägen och kraschar bilen. Efter att en av dem blivit attackerad av mannen börjar de misshandla honom, varpå polisen kommer sekunderna efter och plockar in samtliga.

Det visar sig att den underlige mannen är Maynard (Doug Bradley), en man som varit efterlyst i 30 år för en rad mord. Sheriffen Angela (Camilla Arfwedson) ser Maynard som ett riktigt kap och kallar på hämtning av Maynard dagen därpå. Det hon inte vet är att Maynard’s pojkar – ett gäng missbildade kannibaler – är ute efter att befria honom och tänker inte låta någonting komma i deras väg…

Jag skrev något om att jag höll på att smälla av när jag upptäckte att Wrong Turn 4 skulle bli verklighet i min recension av den filmen. Gissa då hur jag reagerade när jag upptäckte att de bestämt sig för att göra en femte del i serien…

Förhoppningarna var ungefär lika låga som mina fotsulor och förväntningarna var usla CGI-effekter, usla skådisar, uselt manus, hjärndöda karaktärer och så vidare. Jag fick rätt till en viss del. Skådespelarna fungerar för den här typen av film och Doug Bradley (Pinhead i nästan alla Hellraiser filmerna) är awesome och snor mer eller mindre hela showen när han står framför kameran (vilket han tack och lov gör ganska mycket i den här filmen). Karaktärerna är en annan historia. Bortser vi ifrån Bradley’s karaktär är större delen av assamblén helt jävla dumma i huvudet; korkade karaktärer gör korkade saker, likt de tidigare filmerna. Effekterna varierade lite, men till större delen stänkte det en massa CGI-blod och var inte nämnvärt imponerande. Manuset är så straight forward att det är skrattretande. Har du sett en slasherfilm (eller varför inte en Wrong Turn film?) tidigare vet du EXAKT vad som kommer hända – I’m not shitting you.

Wrong Turn 5: Bloodlines är verkligen inte en bra eller ens genomtänkt film, men besitter ändå en viss charm då den skiter fullständigt i om tittaren kan förutse vad som komma skall eller inte. Det är en sån där film man ser om man vill stänga av hjärnan och se CGI-slask flyga över skärmen i ca 90 minuter. Kort sagt; är du ute efter en IQ-befriad slasher med CGI-blod och totalt hjärndöda karaktärer är Wrong Turn 5: Bloodlines ett givet val för en filmkväll. I annat fall kan du lika gärna se någonting annat.

Läs gärna också mina recensioner på ettan, tvåan, trean och fyran av Wrong Turn filmerna.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud