| Subcribe via RSS

Universal Soldier: Day Of Reckoning

juli 7th, 2013 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Thriller av J

Universal Soldier - Day Of ReckoningFamiljefaren John (Scott Adkins) vaknar upp från ett koma enbart för att bli informerad om att hans fru och dotter blivit mördade i deras hem under ett inbrott. Hemsökt av minnen från attacken bestämmer sig John för att döda den ansvarige: Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme). Saker och ting blir emellertid mer komplicerade då han blir förföljd och attackerad av en hänsynslös UniSol kallad Magnus (Andrei Arlovski).

Universal Soldier: Day Of Reckoning är den hittills sämsta filmen i Universal Soldier serien, utan tvekan (och ja, jag bortser ifrån de runkiga TV-filmerna från 98 i det här fallet). Som om det inte vore nog att filmen är löjligt förutsägbar, den är bitvis så jävla sullig att jag sitter mest och kliar mig i huvudet och undrar vad som egentligen händer och sker.

Under filmens gång inträffar det några shoot outs och några slagsmål (med bland annat en yxa involverad), men till större delen är det ganska ointressant och filmens största problem är nog att den försöker ha plottwistar men misslyckas miserabelt då de är så sjukt jävla lättuträknade att det blir skrämmande. Enda bra med den här filmen (bortsett ifrån att den tar slut det vill säga) är de sista 25 minutrarna, då det faktiskt blir en hel del action och påminner mig smått om slutet av föregående film i serien (Regeneration).

Skådisarna är iaf bra, men de jobbar med ett sånt skitmanus att det spelar ingen roll att de hyrt in Dolph Lundgren och Jean-Claude Van Damme igen (som iofs knappt är med i filmen, men ändå), det räddar inte filmen från undergång. Effekterna är godkända och vissa är rent av groteska, vilket aldrig är fel. Fast, återigen; det räddar inte filmen.

Filmens speltid är dessutom åt helsike för lång. Gör man en film av den här typen som är nästan två timmar lång är samma som att be om en flopp. Det är på tok för många transportsträckor mellan händelserna och att de försökt hålla en viss mystik över John’s förflutna resulterar bara i att man blir matt, då det är en ganska lättuträknad grej bara man har sett en actionfilm eller två tidigare.

Nej, Universal Soldier: Day Of Reckoning blev en riktig besvikelse för min del. De borde ha slutat vid Regeneration.. eller åtminstone gett manusförfattarjobbet till någon som åtminstone kan skriva ett fängslande och underhållande manus än det här skräpet.

Sugen på mer läsning? Checka in mina tidigare recensioner av film 1, 2, 3, TV-film 1, TV-film 2 och H’s spoilerrika recension av just den här filmen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud