| Subcribe via RSS

Legion

april 18th, 2013 | Postad i Action, Film av J

LegionGud har tappat tron för mänskligheten och har bestämt sig för att utrota den. Han beordrar ärkeängeln Michael (Paul Bettany), tillsammans med sina legioner av änglar, att genomföra det hela. Michael gör uppror och bestämmer sig för att hjälpa mänskligheten istället och beger sig iväg för att leta reda på den gravida kvinnan som bär på mänsklighetens enda hopp – ute vid ökensyltan Paradise Falls, där slaget om mänsklighetens överlevnad kommer att utkämpas…

I regel brukar jag spy över filmer där det härjas runt med biblar, hallelujah och snack om gudar hit och dit, men Legion är (till en viss del) ett undantag. Uppbyggnaden är bra och när det väl börjar röra på sig är det ganska bra med action, men av någon anledning har manusförfattaren valt att lägga in en massa snack mellan actionscenerna. Vaaaaaaarfööööör? Det här kunde ha blivit en riktigt skön actionrykare bara de låtit bli att lägga in de där halvtröga dialogscenerna. Nåja. Den action som erbjuds är underhållande och förnöjer så pass att man kan ursäkta dravlet (till en viss del). Skådisarna är suveräna, men flera av karaktärerna är idioter som gör idiotiska saker – hur kommer det sig att det alltid måste vara så? Effektmässigt ser det rätt bra ut till större delen, så när som på några grejer som fick mig att lyfta på ögonbrynet.

Hade det inte varit för de tröga dialogscenerna som fanns där (och om det varit lite mer action) hade jag troligtvis rekommenderat Legion, men då jag inte riktigt fick vad jag ville ha hela vägen så blir betyget bara okej.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud