| Subcribe via RSS

World War Z

juli 13th, 2013 | Postad i Action, Film av J

World War ZEn plötslig epidemi bryter ut runt om i världen som förvandlar de infekterade till galningar vars enda mål är att sprida vidare smittan.

Medan den f.d FN-soldaten Gerry Lane (Brad Pitt) och hans familj är fast i en trafikstockning i Philadelphia inträffar en explosion längre ner på gatan och sekunderna efter utbryter kaos, vilket snabbt förvärras då infekterade plötsligt dyker upp. Familjen Lane lyckas fly och ta sig upp till taket på ett hyreshus, där de ska bli upphämtade av en helikopter skickad av Gerry’s gamla FN-kollega, biträdande generalsekreteraren Thierry Umutoni (Fana Mokoena) – vars syfte att rädda Gerry och hans familj är av en helt annan anledning än gammal vänskap…

Jag såg en trailer (eller om det kanske var ett filmklipp?) för ett par månader sedan av World War Z och bestämde mig redan då för att gå och se den. Nu i efterhand är jag kluven kring vad jag tycker om den (och nej, jag har inte läst boken den är ”baserad” på, World War Z: An Oral History of the Zombie War). Å ena sidan tycker jag att den har ganska hyfsad action och det rör på sig nästan hela filmen, det är väldigt få dödstunder och horderna av ”zombies” (som jag nog skulle kalla för infecties) är enorma. Å andra sidan tyckte jag samtidigt att filmen hade ganska lite gore och direkt synligt våld, för att vara den här typen av film, samtidigt som vissa actionscener var löjligt skakiga (speciellt jaktscenerna), vilket fick mig att sucka djupt. Slutet var inte så värst heller i min mening.

Överlag är World War Z en okej film, men ingenting jag tänker lyfta till skyarna. Den har sina bra sidor men samtidigt en del dåliga sidor, vilket de hade kunnat undvika ganska enkelt.. men nä. Vad jag har läst nu i efterhand är att de ändrade slutet på filmen, vilket gjorde mig lite förvånad då originalslutets idé lät betydligt mycket bättre (eller iaf till en viss del) än det slutet vi fick i den slutliga filmen. Nåja. Vill man se en halvt om halvt filmatisering av Left 4 Dead spelen (likheterna är slående stundtals) så är World War Z ett givet val, annars kan man se något annat. Typ någon av Romero’s gamla zombierullar, exempelvis.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud