| Subcribe via RSS

Dreamcatcher

mars 28th, 2014 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare, Thriller av J

DreamcatcherFyra barndomsvänner besitter en hemlighet tillsammans och varje år åker de upp i skogarna kring Maine för att jaga och umgås med varandra. Det här året blir saker emellertid annorlunda. Ett snöoväder drar in över området och de finner en ensam man som kommer vandrande genom skogen, som de tar in i stugan för att ge mat och värme. Samtidigt börjar militär personal att spärra av och sätta området i karantän och låter ingen komma in eller ut…

Jag hade läst lite recensioner om Dreamcatcher innan jag satte mig och såg den och i de flesta fallen sågades den ganska hårt. Många klagade på att den har flera sidospår bredvid filmens plot och att den lämnar dig som tittare med många frågetecken som aldrig blir besvarade, samt att det här är utan tvekan en av de sämsta Stephen King filmatiseringarna som gjorts – trots stora namn i skådespelarlistan. Jag själv tycker att den är bra.

Skådespelarna är bra (för att inte tala om välkända) och effekterna ser otroligt nog riktigt bra ut. Filmens story är intressant och jag har alltid gillat konceptet att ha flera sidospår i samma film som knyts ihop med huvudploten (som förekommit i andra King berättelser). Händelseförloppet i filmen är både intressant och bitvis spännande. Det händer nästan hela tiden någonting och filmen rör på sig hela tiden under de ca 135 minuterna den rullar på under. Speciellt läskigt blir det aldrig, men det förekommer en del spänning och.. ja.. det rör på sig. Mm…

Jag kan förstå varför folk inte gillar den här filmen. Den är ganska flummig och många grejer som händer i den förklaras inte helt, utan du som tittare får fylla i med din egen fantasi. Att filmatisera en Stephen King berättelse är ibland en ganska idiotisk idé (ta Tommyknockers t ex), men jag tycker att de har lyckats ganska hyfsat med Dreamcatcher – även om många tycker att den är kass. Jag gillade den här filmen i alla fall och rekommenderar den till de som är lite mer öppensinnade i sitt filmtittande, alla andra som ska ha allt serverat på ett fat när de ser på film kan ta och titta på något annat.

4 Comments

4 Responses to “Dreamcatcher”

 1. Fredrik Yngström Says:

  Seriöst? Finns det folk som tycker att det här är den sämsta filmatiseringen av en Stephen King-bok? De människorna kan inte ha sett en endaste av de filmer som han varit direkt involverad i.


 2. Mats Larsson Says:

  Emilia hittade den rullen i en REA-back och gav mig. Jag tyckte den var grymt underhållande. Kanske inte av rätt anledningar dock. Morgan Freeman måste göra sitt livs sämsta roll. Och aliens som tar sig in i röven kan väl aldrig vara fel?


 3. Mats Larsson Says:

  Mats Larsson liked this on Facebook.


 4. J Says:

  Jajjemen. Såg någon lista för ett tag sen också (lite därför jag införskaffade den här filmen) där de listade de sämsta King filmatiseringarna eller nåt sånt.. Dreamcatcher var en av dem.


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud