| Subcribe via RSS

Charlie Bartlett

mars 22nd, 2009 | Postad i Drama, Film, Komedi av H

charlie-bartlettDen tituläre Charlie Bartlett har blivit utslängd från flera privatskolor. Senast för att han förfalskat och sålt körkort till andra elever, mest bara för att han vill att folk ska gilla honom. Han tar mest hand om sin virriga mamma istället för tvärtom, och pappan kan möjligen ha varit CIA-agent och blivit överkörd av en glassbil. Möjligen. Charlie får i alla fall börja på en allmän skola, där han tillsammans med skolans buse startar en psykologmottagning på skoltoaletten där de säljer diverse psykofarmaka till eleverna. Rektorn (Robert Downey Jr) har ett ont öga till Charlie, och blir inte gladare när han börjar dejta hans dotter.

Både karaktären och filmen Charlie Barlett påminner rätt mycket om Ferris Bueller – om än inte lika rolig. Känslan är ofta densamma, och Charlies sätt att prata påminner ofta om Ferris’ ljugarröst fast med skillnaden att Charlie är helt uppriktig. Man slänger sig till och med i en pool i en avgörande scen mot slutet.

Dock är ju Charlie Bartlett inte en klassiker i klass med just Ferris. Jag kan förstå om den når en highschool-generation med ett meddelande, och den träffar säkert helt rätt hos många, men den har inte tillräckligt med humor för att nå hela vägen. Dock en helt okej film som funkar att se på.

Ett snabbt ord om Anton Yelchin som spelar Charlie: född 1989 i Leningrad, föräldrarna kända konstskridskoåkare, ett gäng filmroller bakom sig mot tunga namn som Robert De Niro, Robin Williams och Anthony Hopkins, några tunga filmroller framför sig i bl.a. Terminator 4 (som Kyle Reese) och Star Trek (som Chekov).

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud