| Subcribe via RSS

The Rage: Carrie 2

februari 23rd, 2014 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The Rage - Carrie 2Efter att hennes enda vän tar sitt liv igenom att hoppa ifrån skolans tak finner den ensamma och utstötta Rachel (Emily Bergl) bevis på att en av skolans footballspelare var orsaken till hennes självmord. Kort efter incidenten får Rachel kontakt med Jesse (Jason London), som också spelar i skolans footballag, efter att hennes hund har blivit påkörd och en relation mellan dem börjar byggas upp.

Samtidigt börjar några av hunkarna i footballaget att planera en hämnd, utan Jesse’s vetskap, på Rachel då hon skvallrat på dem. Det de inte vet är att Rachel inte är riktigt som alla andra tjejer på skolan, utan besitter en förmåga som gör att hon kan flytta saker med tankekraft – och att det är ett stort misstag att göra henne arg…

Jag såg The Rage: Carrie 2 för bra många år sedan och tyckte att den var bra. Nu när jag har sett om den kan jag säga att jag tycker att den är bättre än originalet (även om den här filmen aldrig kommer få samma kultstatus som sin föregångare). Visst är det lite halvgaggigt med mycket snack, romans och sånt slisk, men det rör samtidigt på sig lite grann även under dessa partier och finalen är suverän (och är helt klart värd väntan).

Skådespelarna är bra även om jag inte känner igen typ någon av dem bortsett ifrån Amy Irving (som återvänder ifrån den första Carrie i samma rollsättning, fast 23 år äldre). Effekterna är förvånansvärt bra och håller sig riktigt bra än idag, 15 år efter produktionsåret. Manuset i sig är bra och lyckas koppla ihop den här filmen med den första filmen på ett ganska snyggt, om än smått oväntat, sätt (vilket också gör att man bör ha sett originalet för att förstå alltihop).

Det finns säkert de som tycker att originalet är bättre än den här och anser att den här filmen var helt onödig (vilket den säkert var), men jag tycker den står sig bättre än originalet och att den är klart sevärd (om inte för underhållning så kan man ju se den för den, då, söta Emily Bergl). Rekommenderas.

Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud