| Subcribe via RSS

Tropa de Elite 2 – O Inimigo Agora É Outro (aka Elite Squad: The Enemy Within)

april 6th, 2014 | Postad i Action, Drama, Film av J

Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É OutroEfter en insats vid högsäkerhetsfängelset Bangu 1 i Rio de Janeiro, som slutar i ett blodbad, blir BOPE översten Nascimento (Wagner Moura) och BOPE kaptenen André Matias (André Ramiro) anklagade av Diogo Fraga (Irandhir Santos), en medlem i en organisation för mänskliga rättigheter, att de avrättat fångarna. Matias blir deporterad från BOPE till den korrupta militärpolisen och Nascimento får sparken från BOPE av guvernören, men tack vare populariteten kring Nascimento hos allmänheten bjuder guvernören in honom till att bli chef för underrättelsetjänsten och avlyssningsansvarig.

Några år senare har BOPE’s insatser resulterat i att flera slumkvarter har blivit kvitt sina knarklangare, men står nu inför ett nytt problem – som dessutom har kopplingar in i de politiska leden…

Tropa de Elite 2 – O Inimigo Agora É Outro (eller Elite Squad: The Enemy Within) är inte alls lika bra som den första filmen. Om den första filmen är en tia så är tvåan typ en åtta, skulle man kunna säga. Handlingen är lite mer långdragen än föregångaren och tempot har dragits ner avsevärt, men det blir aldrig direkt tråkigt även om det pladdras mer i den här filmen än föregående. Skådespelarna är fortfarande svinbra, men det är flera karaktärer som irriterar mer än nödvändigt.

Jag kan förstå vad budskapet bakom filmen är och vad de vill ha sagt med den, men jag föredrar nog föregångaren som hade betydligt mer action i sig. Förstå mig rätt, Tropa de Elite 2 är en bra film men inte lika bra som sin föregångare – vilket inte är så förvånande.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud