| Subcribe via RSS

Tropa de Elite (aka Elite Squad)

april 6th, 2014 | Postad i Action, Drama, Film av J

Tropa de EliteÅret är 1997. Påven har planerat att göra ett besök i Rio de Janeiro och kapten Nascimento (Wagner Moura) vid militärpolisens specialstyrka, BOPE, blir utsedd till att eliminera alla risker i ett farligt slumkvarter där knarklangarna har makten som ligger intill där påven ska övernatta vid sitt besök. Nascimento försöker att hitta en ersättare som ska ta över efter honom när han är klar med det här uppdraget då hans fru är gravid och han vill avgå från sin tjänst och istället bli en instruktör för de nya rekryterna till BOPE. Han tror sig ha hittat sin ersättare i rekryten Neto (Caio Junqueira), men Neto’s impulsiva attityd och beteende är ett problem som kan ha en dödlig utväg…

Tropa de Elite – eller Elite Squad – är en topnotch film. Det är bra skådisar och ett bra tempo igenom hela filmen och även om filmen lägger mycket tyngd på handlingen (snack istället för action) så blir det aldrig tråkigt och långdraget. Mer än så har jag inte att säga om den här filmen. Det är en solklar rekommendation helt enkelt och är en film man ska se och inte läsa om.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud