| Subcribe via RSS

HK: Hentai Kamen

juli 26th, 2014 | Postad i Film, Komedi av J

Hentai KamenH rekommenderade den här japanska rullen för ett tag sen och tyckte att jag absolut skulle se den. Sagt och gjort, nu har jag sett den och jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag ska skriva. Filmen i sig är ju inte dålig direkt, om man tar den för vad den är och om man kan se humorn i det hela. Å andra sidan tror jag att jag aldrig har sett en film som fokuserat så mycket på manliga skrev förut som den här filmen.

HK: Hentai Kamen, som är baserad på en mangaserie, handlar om Kyosuke (Ryôhei Suzuki), en vanlig gymnasiekille som ligger i toppen av sin skolas martial arts-klubb och vars hysteriska morsa jobbar som madam på en S&M-klubb. När en ny elev, Aiko (Fumika Shimizu), börjar i hans klass får han genast en crush på henne och velar fram och tillbaka med att berätta hur han känner för henne. Kort efter att hon börjat hamnar hon mitt i ett gisslandrama varpå Kyosuke beger sig in i byggnaden för att rädda henne. Väl där inne bestämmer han sig för att förklä sig som en av skurkarna och drar första bästa grej över huvudet – ett par trosor. Han får plötsligt superkrafter och förvandlas till superhjälten Hentai Kamen… som Aiko motvilligt finner sig enormt attraherad av.

Som jag skrev här ovanför vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om den här filmen. Vad finns att skriva egentligen liksom? Filmen går inte att ta seriöst överhuvudtaget, men underhåller således ganska gott – även om jag mest satt med öppen mun och undrade vad jag egentligen satt och tittade på. Effekterna ser gräsliga ut, men tack vare det hysteriska manuset kan man ursäkta dem och sitta och garva åt eländet.

Kul film, snurrigt manus, usla effekter och bra skådespelare. En klar rekommendation till de som har en udda och vriden filmsmak, likt mig själv.

Läs gärna H’s kommentar om den här och fyra filmer till på DVDKritik också.

Tags: , , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud