| Subcribe via RSS

Teketeke 2

december 6th, 2014 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Teketeke 2Reiko har aldrig haft speciellt många vänner. Hon har alltid varit lite av en ”outsider” och hållt sig mestadels för sig själv. Saker och ting förvärras emellertid efter att hon hamnat i en dispyt med Erica, en av de populära tjejerna på skolan. Inte långt efter grälet börjar Natsuki, Reiko’s enda vän, märka att Reiko beter sig underligt och det dröjer inte länge förrän flickorna som är hennes fiender hittas döda – fullständigt sönderslitna. Kan legenden om Teke Teke ha med saken att göra?

Teketeke 2, som filmades samtidigt som Teketeke och som hade premiär samma dag som den filmen, är ett litet kliv upp från sin föregångare. Det rör lite mer på sig och det blir fläckvis intressant, men manuset är det typiska skolflicka-ger-igen-typen av skräckfilm och det hela blir väldigt förutsägbart – fram till de sista 10 sekunderna av filmen. Skådisarna är bra, men den skrattretande nivån på effekterna håller i sig från den första filmen och istället för läskigheter bjuds det på de japanska blodduscharna som framkallar fler gäspningar än skrik.

Teketeke 2 må vara ett litet steg upp från den första filmen, men det är verkligen ingenting man egentligen behöver se – likt sin föregångare.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud