| Subcribe via RSS

Dracula Untold

november 1st, 2014 | Postad i Action, Drama, Film, Äventyr/Fantasy av J

Dracula UntoldPrins Vlad Tepes (Luke Evans) av Transylvanien och hans familj lever ett stillsamt liv och regerar över sitt lilla kungadöme och har sedan mer än tio år tillbaka levt i fred med turkarna. Men när den turkiske krigsherren Mehmed (Dominic Cooper) kommer med kravet att Vlad ska ge honom 1000 pojkar och Vlad’s egen son, för att göra dem till soldater i Mehmed’s fruktade armé, bestämmer sig Vlad för att söka upp och ta till mörka krafter för att skydda sitt kungadöme och sin familj – till ett mycket högt pris…

Dracula Untold är en lite annorlunda take på berättelsen om Dracula och hur han kom till. Hela idéen får mig att tänka på Castlevania rebooten Lords Of Shadow spelen lite grann och under en stor del av filmen satt jag och väntade på att Vlad skulle helt plötsligt dra fram en piska och börja daska runt på turkarna, men icke.

Dracula Untold har en del action och mycket effekter, men det hela varvas av då och då med drama och storyberättande. Det är väl inget större fel på det så, men jag kan tycka att filmen hade nog behövt en extra timmes speltid för att böka in lite mer action i den. Skådespelarna gör dock ett suveränt jobb och lyfter de lite långsammare delarna av filmen samtidigt som actionbitarna är något episka.. bitvis i alla fall.

Jag gillade den här filmen hur som haver. Den är inte perfekt och har några långsamma stycken i sig, men det som är bra med den väger över ordentligt och jag är helt klart nöjd med filmen. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud