| Subcribe via RSS

The Purge

april 19th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

The PurgeAmerika, 2022. Arbetslösheten ligger kring 1% och brottsligheten är rekordlåg. Våld existerar knappt längre, bortsett från en dag varje år då den amerikanska regeringen har sanktionerat ut en årlig 12 timmars period kallad The Purge då alla typer av brott blir lagliga…

Det är dags för The Annual Purge och James Sandin (Ethan Hawke), som jobbar med säkerhetssystem för just The Purge, och hans familj gör sig i ordning för den årliga tillställningen och stänger igen huset med säkerhetssystemet. Det dröjer dock inte länge förrän en främling (Edwin Hodge) kommer springandes ner för gatan och ropar på hjälp, varpå sonen Charlie (Max Burkholder) öppnar upp huset för en kort stund så att främlingen tar sig in. Strax efter dyker en grupp som medverkar i The Purge upp utanför deras hus och kräver att familjen Sandin ska ge dem främlingen, annars kommer de in…

Jag hade läst några recensioner och hört från folk att The Purge inte alls skulle vara bra innan jag såg den. Nu när uppföljaren har varit ute ett tag och en tredje film är i produktion så bestämde jag mig äntligen att se den och jag begriper ärligt talat inte riktigt varför folk tycker den här filmen är usel. Den är för fan skitspännande! Förvisso är den ologisk på flera punkter (som Hans-Åke Lilja poängterar ut i sin recension av den på DVDKritik) och konceptet att den amerikanska regeringen skulle genomföra något sånt här på riktigt låter bara absurt, men who gives a shit? Det är en film och det är en riktigt bra film dessutom.

Det var länge sen jag satt som på nålar när jag såg en film och The Purge gav mig den känslan nästan rakt igenom. Kan man ta att den har några logiska luckor och se den för vad den är (en film) så är det en klar rekommendation från min sida.

5 Comments

5 Responses to “The Purge”

 1. Anna Yngström Says:

  Oj, den måste vi se Fredrik!


 2. Henrik Andersson Says:

  Och The Purge: Anarchy.


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The First Purge Says:

  […] gärna mina recensioner på 1an, 2an och 3an […]


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Purge – Season 1 Says:

  […] gärna också mina recensioner på filmerna, som du finner här, här, här och […]


 5. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Forever Purge Says:

  […] att se. The Forever Purge får en rekommendation från mig.Läs gärna mina recensioner av 1, 2, 3 och 4 – samt den första säsongen av […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud