| Subcribe via RSS

SS Lager 5: L’inferno delle donne (aka SS Camp 5: Women’s Hell)

januari 18th, 2015 | Postad i Action, Drama, Film, Thriller av J

SS Lager 5 - L'inferno delle donne (aka SS Camp 5 - Women's Hell)I slutskedet av andra världskriget anländer en grupp kvinnliga krigsfångar till slutstationen för nazisternas kvinnliga krigsfångar, Läger 5. Gruppen delas upp till att antingen bli sexslavar åt de tyska officerarna eller att användas som försökskaniner i grymma experiment där de nazistiska läkarna försöker hitta ett sätt att råda bot på svåra brännskador. Bland kvinnorna som precis har anlänt finns motståndskvinnan Alina (Rita Manna), som snabbt börjar smida planer för en revolt mot lägrets kommendant, överste Strasser (Giorgio Cerioni), och hans mannar samtidigt som Röda armén närmar sig österifrån.

Efter att ha sett Lager SSadis Kastrat Kommandantur (eller SS Experiment Love Camp) satte jag mig för att se SS Lager 5: L’inferno delle donne (eller SS Camp 5: Women’s Hell som den bland annat är känd som utanför Italien). Bara någon minut in hajade jag till och insåg att samma skådespelare som var med i SS Experiment Love Camp var med i SS Camp 5: Women’s Hell. Jag tog mig en närmare titt på fodralet där följande text står; ”SS Lager 5 var ett prima exempel på italiensk B-filmsproduktion i andan att slå två filmer i en smäll. Sergio Garrone spelade in filmen direkt efter SS Experiment Love Camp och kunde på så sätt använda både miljöer och ett flertal av skådespelarna.” Efter det kollade jag på IMDB releasedatumen för båda filmerna; SS Experiment Love Camp släpptes den 16 November, 1976 och SS Camp 5: Women’s Hell släpptes den 11 Januari, 1977. Med tanke på att samma skådisar är med i båda filmerna och flera av miljöerna är direkt tagna ur SS Experiment Love Camp så tror jag faktiskt det är så. Det hela påminner lite om Roger Corman och hans filmer The Raven och The Terror, fast det är en annan historia…

När jag väl upptäckte det här anade jag att jag skulle få lov att genomlida ytterligare 90 minuter med precis samma skit som SS Experiment Love Camp och till en början fick jag göra det, men ungefär halvvägs verkar det nästan som att någon bytt ut Sergio Garrone och det börjar faktiskt hända saker som väcker mitt intresse. Det blir nästan spännande bitvis.. men bara nästan. Slutet är hyfsat actionfyllt också, vilket lyfter filmen lite mer.

Den här filmen är ungefär som SS Experiment Love Camp, men blir på något sätt medveten om sina otroliga brister och vänder det hela till något hyfsat sevärt. Jag skulle inte kalla filmen för bra, men den underhåller något så när i alla fall. Jag vill åtminstone inte gå och lägga mig och sova istället för att se klart filmen om vi säger så. Om du av någon outgrundlig anledning ska se någon av de här filmerna tycker jag absolut att du ska se den här framför SS Experiment Love Camp.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud