| Subcribe via RSS

Gwoemul (aka The Host)

maj 17th, 2015 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Gwoemul (aka The Host)Park Hie-bong (Hie-bong Byeon) lever ett stillsamt liv tillsammans med sin familj intill Han Floden där han driver en liten kiosk. Hie-bong’s äldste son, Gang-Doo (Kang-ho Song), är en omogen och inkompetent man i medelåldern, vars fru lämnade honom för många år sedan. Nam-il (Hae-il Park) är hans yngste son, en arbetslös gnällspik, och hans dotter Nam-Joo (Doona Bae) är en bågskytt som ingår i det nationella laget, med chans att vinna medalj.

En till synes vanlig dag förändras snabbt när ett oidentifierat monster plötsligt dyker upp från Han Floden. I kaoset som uppstår lyckas monstret ta med sig Gang-Doo’s dotter Hyun-seo (Ah-sung Ko) och försvinner strax därpå. Familjen Park slås i spillror över deras förlust, men när de plötsligt får ett samtal ifrån Hyun-seo’s mobiltelefon beslutar de sig för att rädda henne.

Gwoemul (eller The Host som den troligtvis är mer känd som) var inte riktigt som jag hade förväntat mig. Den var faktiskt inte ALLS som jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig en regelrätt monsterfilm, där monstret stod i fokus och där vi hade fått följa människornas kamp att döda det. Istället fick jag en film där vi får följa den här familjen som hela storyn kretsar kring, där monstret är mer en bikaraktär än något annat.

Filmen i sig är ju hyfsad. Effekterna ser ganska bra ut (även om majoriteten av dem är CGI) och skådespelarna är bra, så när som på någon enstaka scen. Problemet jag har med filmen är nog att jag hade andra förväntningar på den än vad jag fick. Den första kaosscenen med monstret var fantastisk och förhoppningarna hoppade så klart ännu högre upp efter den scenen. En stor del av resten av filmen går till större delen ut på att karaktärerna sitter och pratar i tusen miljarder år och ingenting av direkt intresse inträffar förrän en bra bit in i filmen då monstret börjar skymta till då och då.

Idéen bakom filmen är ju inte dum och det är överlag en hyfsad film, problemet med den är att allting är så jävla utdraget och rent utsagt tråkigt under majoriteten av filmen. När jag ska behöva sitta och titta på karaktärer som ska prata i biljoner år tröttnar jag väldigt snabbt, speciellt om speltiden ligger på strax under två timmar.

För den som är intresserad verkar en tvåa vara under produktion också.

1 Comment

One Response to “Gwoemul (aka The Host)”

  1. H Says:


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud