| Subcribe via RSS

Madman

mars 8th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

MadmanDet är den sista kvällen vid sommarlägret North Sea Cottages, ett läger för begåvade barn och ungdomar, och alla sitter kring en lägereld och berättar kusliga berättelser för varandra. En av lägerledarna tar tillfället i akt och berättar om den lokala legenden Madman Marz; en ondsint bonde som en ödesdiger natt tog en yxa och hackade upp sin familj för att sedan gå till den lokala puben för att ta sig en öl. Några lokala bybor fick snart höra om det hemska som hänt och bestämde sig för att ta lagen i egna händer. De tvingade ut Marz i skogen, slog en yxa över hans ansikte och hängde honom i ett träd för att dö. När de skulle hämta ner honom dagen därpå var både han och kvarlevorna av hans familj spårlöst borta. Legenden säger att om man säger hans namn högre än en viskning kommer han att dyka upp.

En av ungdomarna tar givetvis inte legenden på allvar och börjar ropa ut hans namn i den mörka skogen och det dröjer inte länge förrän antalet lägerledare börjar avta…

Jag såg Madman för över 10 år sedan när jag precis hade köpt Anchor Bay dvdn och jag tyckte att hela filmen var ren skit, som jag vill minnas det i alla fall. Det här var innan jag hade börjat djupdyka i slashergenren och innan jag faktiskt hade sett de flesta av de mest trashiga slashers som finns där ute. Nu när jag har sett filmen igen kan jag säga att den inte tillhör de lägre delen av genren. Madman är verkligen inget mästerverk och inte heller är den felfri, men den har en ganska kuslig stämning i sig och inledningen, där de berättar om Madman Marz, gav mig rent av gåshud.

Skådespelarna varierar. Några är okej, några är rena träbockar som inte har något framför en kamera att göra. Men vad gör man när man ska göra en lågbudgetslasher ute i skogen i början av 80-talet, liksom? Effekterna varierar även de. Vissa grejer ser faktiskt rent av bra ut, medan andra får troligtvis de flesta att småfnissa åt dem istället för att dra efter andan av skräck.

Överlag skulle jag kalla Madman för en okej slasher. Vissa ser den tydligen som en kultklassiker, jag själv ser den mer som en film jag fått upp ögonen för även om jag sett den tidigare. Jag tänker inte rekommendera filmen, men om man gillar slasherfilmer och har råkat missa den här tycker jag att man kan ta sig en titt.. om man står ut med skådespelarna och de utdaterade effekterna alltså.

1 Comment

One Response to “Madman”

  1. Erik Says:

    Kommer på amerikansk blu-ray i maj. Vinegar Syndrome ger ut den.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud