| Subcribe via RSS

The Town That Dreaded Sundown (2014)

maj 30th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

The Town That Dreaded Sundown (2014)Våren 1946 inträffade en rad bestialiska och våldsamma övergrepp och mord på lokalbefolkningen i småstaden Texarkana och även om flera arresteringar kopplade till brotten gjordes kunde aldrig någon bli fäst vid dem och gärningsmannen, som senare blev känd som Phantom Killer, blev aldrig identifierad. 1976 släpptes en film som var löst baserad på de ökända Texarkana Moonlight Murders. Varje år på Halloween visas filmen, kallad The Town That Dreaded Sundown, någonstans i Texarkana. Idag är Texarkana en plats som är hemsökt av sitt förflutna, definierad av ett mysterium som aldrig blev löst och en tragedi som aldrig kunde bli glömd.

Året är nu 2013 och 67 år har gått sedan hemskheterna i Texarkana inträffade. Dessvärre är stadens mörka förflutna på väg att upprepa sig då någon har bestämt sig för att ta vid där Phantom Killer slutade, för att få ortsbefolkningen att minnas…

Jag blev lite smått förvånad när jag fick nys om att The Town That Dreaded Sundown skulle få sig en remake. Nog för att filmen har lite av en kultstatus bland filmfantaster, men det är ju inte direkt en film man ser i varje filmsamling. Nåväl. När jag satte mig och tittade på filmen insåg jag väldigt snabbt att det här inte alls var en remake, utan en.. uppföljare i kombination med en remake.. en requel.. eller nåt. De visar helt enkelt originalfilmen för karaktärerna i filmen.

Hur som helst är filmen i sig är faktiskt ganska bra. Den följer förvisso slasherklyschorna ganska strikt och några större överraskningar får man väl inte, men den har bra skådespelare (även om karaktärerna är ganska stereotypiska för den här typen av film) och några ganska minnesvärda mordscener (även om jag kan tycka att den hade kunnat visa lite mer än vad den gör). Effekterna var superba och en av dem fick mig till och med att titta bort från skärmen, vilket är sällsynt i mitt fall.

Filmens tempo är också riktigt bra. Det tar inte lång tid innan någonting händer och även om filmen har någon enstaka överflödig/onödig scen här och där så rörde det på sig nästintill rakt igenom hela filmen. Introduktionen till filmen var troligtvis min favoritdel av filmen. Den där monotona rösten som berättar om filmens dystra bakgrund sätter tonen för resten av filmen och även om jag vet att filmen i sig bara har tagit inspiration ifrån de riktiga händelserna får jag ändå gåshud…

Jag gillar The Town That Dreaded Sundown från 2014, även om den absolut inte är felfri så levererar den det man kan förvänta sig av den. En rekommendation till slasherfilmstittare, ni övriga kan titta på något annat.

Läs gärna min sex år gamla recension av originalfilmen också.

Vill du/ni veta mer om de verkliga Texarkana Moonlight Murders finner ni information om det här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud