| Subcribe via RSS

Muck

april 27th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

MuckEfter att knappt ha flytt ifrån en uråldrig begravningsplats, sedan länge bortglömd och begravd under träskmarkerna i Cape Cod, kommer en grupp vänner ut från sumpmarken, sönderrivna och blodiga, glada att vara vid liv. De har redan tappat bort två av deras vänner i träsket, antagligen döda. De hittar ett tomt Cape Cod semesterhus en bit ifrån träsket och bryter sig in för att ta skydd där. Vad än som var i träsket är fortfarande efter dem och när en av dem sticker iväg för att hämta hjälp inser de resterande i gruppen att ondskan ute i träsket inte är det enda som vill ta död på dem.

Jag har ärligt talat bara tagit vad som stod på IMDB och översatt det till svenska, mer eller mindre, då jag knappt begrep vad fan filmen handlade om. Istället för att ge oss tittare någon som helst bakgrund till vad fan som händer i filmen slängs vi rakt in i händelsernas centrum och vi får sitta i lite mer än 90 minuter som stora jävla frågetecken. Anledningen till att filmen är sån är att det här är film nummer två i en trilogi (I’m not shittin’ you), vilket gör hela filmen fullständigt obegriplig och det är inte underhållande på något som helst vis. Jag undrar vems briljanta idé att släppa tvåan före ettan och dumpa tittaren mitt i en pågående story var…

Effekterna är, tro det eller ej, faktiskt okej. Blodet i filmen är oldschool och inget CGI har använts alls (vad jag kunde se i alla fall). Så de två sakerna är det inget fel på. Filmens stora fel är manuset rakt igenom. Som jag skrev här ovanför är filmen obegriplig, men den är också samtidigt så jävla tråkig. Det tar ungefär en timme innan det faktiskt börjar hända någonting överhuvudtaget (bortsett ifrån en scen typ 40 minuter in eller så) och det känns som att klockan står stilla. Det är så ointressant att det ger mig gråa hår. Samtidigt envisas idioten som har skrivit manus och regisserat, Steve Wolsh, med att visa lättklädda och halvnakna brudar i var och varannan scen som inte tillför ett skit till händelseförloppet eller storyn i sig. Jag har inget emot att titta på sånt, men jag menar, jag får känslan av att istället för att skriva ett vettigt manus har han valt att lägga in scener med bröst i var fyrtionde sekund för att kompensera resten av den här usla skiten.

Skådespelarna var hyfsade (det var inte direkt så jag förväntade mig mer än vad jag fick), men karaktärerna är en bunt idioter. Ovannämnda problem med lättklädda och halvnakna brudar är ett ganska bra exempel på det. Vem fan ställer sig i duschen när man är jagad av någon eller någonting som vill se en som en blöt fläck på golvet? Logiken karaktärerna har är rent absurd och jag plågades något fruktansvärt av att sitta och titta på dessa idioter när de gör ena dumma saken efter den andra. Apropå skådespelarna, vad i helvete gör Kane Hodder i den här skiten?

Kameraarbetet är också det värdelöst. Antingen så skakar kameran så förbannat så man inte ser ett skit eller så är det så mörkt att det är omöjligt att se vad fan som händer. Filmen spelades tydligen in under nattetid enbart och tack vare det (antar jag) så ser man knappt någonting överhuvudtaget heller.

Muck är utan tvekan det här årets sämsta film hittills och jag tvivlar på att någonting kommer att kunna slå den. Filmens namn säger allt.

Prequelen (eller ettan om du så vill) släpps nästa år.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud