| Subcribe via RSS

The Pyramid

april 26th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The PyramidAugusti, 2013. Kairo, Egypten. En grupp amerikanska arkeologer har upptäckt en ny pyramid begravd djupt under öknen. Ett dokumentärteam anländer till platsen för att dokumentera en av de viktigaste arkeologiska upptäckterna i egyptisk historia, men tack vare oroligheter och kaos i Kairo efter den historiska upptäckten kräver regeringen i Egypten att alla forskare i området ska bege sig därifrån inom 24 timmar. För att inte hela expeditionen ska gå om intet skickar arkeologerna in en högst avancerad robot med kamera in i pyramiden, men någonting händer och uppkopplingen bryts. De bestämmer sig för att bege sig in i pyramiden för att leta reda på roboten, men väl där inne lyckas gruppen tappa bort sig. De inser dock snart att de är inte bara fångade i den mörka pyramiden, de är också jagade…

Jag såg trailern på The Pyramid i slutet på förra året och tyckte att det såg ut som en intressant film. Det verkade vara found footage så jag blev så klart nyfiken på den. När jag väl satte mig och började titta på den insåg jag ganska snart att det är en hybrid av found footage och vanlig spelfilm, vilket får mig att undra om filmmakarna bakom den ens visste vilken typ av film de egentligen ville göra?

The Pyramid (vars arbetstitel, Site 146, klingar betydligt bättre i mina öron) är till en början väldigt långsam. Det tar trettio minuter innan de har masat sig in i pyramiden och det börjar egentligen inte hända något förrän kring fyrtiofem eller så minuter in. När det väl börjar hända saker blir det hyfsat spännande och de sista tjugo minuterna är utan tvekan värda tiden att lägga på filmen. Skådespelarna är helt okej och effekterna som till större delen är CGI ser faktiskt ganska bra ut.

Jag hade förväntat mig någonting helt annat än vad jag fick av The Pyramid, men det är överlag en okej skräckis som fläckvis blir spännande trots sin otroligt söliga inledning.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud