| Subcribe via RSS

The Heat

juni 6th, 2015 | Postad i Action, Film, Komedi av J

The HeatSarah Ashburn (Sandra Bullock) är en FBI agent som är extremt ambitiös och hon har satt ögonen på en befordran, men hon kommer inte överens med sina kollegor och är hatad av mer eller mindre alla på byrån. Hon blir ivägskickad till Boston för att ta reda på identiteten på en mystisk knarkkung endast känd som ”Mr. Larkin” genom att leta reda på en av hans langare, Rojas (Spoken Reasons), och att hon har en god chans att få en befordran om hon lyckas hitta Larkin. Väl i Boston får hon veta att Larkin har eliminerat sina konkurrenter och tagit över deras verksamheter och att Rojas sitter i Boston PD’s häkte. När hon begär att få förhöra honom blir hon varnad att snuten som tog in honom, kriminalaren Shannon Mullins (Melissa McCarthy), är väldigt territorial och inte direkt trevlig av sig.

När de två slutligen möter varandra kommer de inte alls överens och när Mullins får veta varför Ashburn är i Boston bestämmer hon sig för att leta reda på Larkin själv. Ashburn får order från sin chef att jobba med Mullins, vilket kommer bli lättare sagt än gjort då Ashburn gör allt efter boken medan Mullins gör hur hon själv vill.

Jag satte mig med en viss oro när jag skulle titta på The Heat och det berodde på Melissa McCarthy. Jag har i tidigare recensioner skrivit att jag har stört mig något fruktansvärt på henne och det var väl egentligen det som låg till grunden för all oro. Jag blev dock ganska överraskad när McCarthy kom in framför kameran. Hon verkar faktiskt kunna spela andra typer av roller än irriterande, självupptagna idioter som får mig att vilja kasta skräp på skärmen och skrika. Även om hennes karaktär är fruktansvärt överdriven, svär i nästan varenda mening hon säger och ska likna nån form av ”bad cop” som är stentuff (vilket till slut blir smått tröttsamt) så tyckte jag att hon gjorde ett ganska bra jobb – jag garvade faktiskt mest åt henne, medan Sandra Bullock mest kändes som den mindre roliga partnerkaraktären.

The Heat var betydligt roligare än vad jag trodde att den skulle vara, men filmen hade kunnat haft lite mer action än vad den hade (jag menar, filmen är för fan 2 timmar lång). Antingen det eller att de hade kortat ner manuset med, säg tio, femton minuter. Hur som helst gillade jag faktiskt The Heat även om den är långt ifrån perfekt, den gav mig en hel del gapskratt och underhöll ganska gott. Rekommenderas.

En uppföljare och en spin-off på två av bikaraktärerna verkar vara under produktion. Vi får väl se hur det går med dem.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud