| Subcribe via RSS

Camp Dread

juni 13th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Camp DreadUnder 80-talet gjorde regissören/manusförfattaren Julian Barrett (Eric Roberts) succé med sin ”Summer Camp” skräcktrilogi. Men 80-talet är sedan länge över och det samma gäller Barrett’s karriär. Barrett har nu planer att återuppliva ”Summer Camp” i en modern reboot som ska använda sig av dokusåpa konceptet som en mall.

Ovetandes om att de egentligen medverkar ofrivilligt i en inspelning av en film samlas en grupp ”fuck ups” vid lägerplatsen i tron om att de ska medverka i en dokusåpa kallad ”Dead.tv”, som går ut på att var och en av dem kommer att elimineras genom att de blir ”mördade” och den som blir kvar till sist kommer att vinna en miljon dollar. Det dröjer inte länge förrän deltagarna börjar avta i antal, precis som det är sagt. Enda problemet är att de blir mördade på riktigt…

Camp Dread (vars arbetstitel var Dead.tv, vilket jag tycker låter lite bättre) är en ganska långsam och halvtradig dussinslasher med en ganska intressant idé som troligtvis fungerade bättre på pappret än vad den gjorde framför kameran. Filmen är inte direkt dålig egentligen utan är överlag en ganska hyfsad film, med hyfsade skådisar och hyfsade effekter (så när som ett par skakiga scener). Filmens problem är väl att det tar lång tid innan någonting egentligen börjar hända och slutet känns väldigt långsökt och ganska rörigt, ungefär som att filmen snavar på sina egna skosnören.

Jag har sett sämre slasherfilmer än Camp Dread utan tvivel, men samtidigt så är den långt ifrån någon av de bättre filmerna i genren.

1 Comment

One Response to “Camp Dread”

  1. Anders Hesselbom Says:

    Anders Hesselbom liked this on Facebook.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud