| Subcribe via RSS

Clown

juni 13th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

ClownPå väg hem till sin sons 10-årskalas får mäklaren Kent (Andy Powers) ett samtal ifrån sin fru Meg (Laura Allen) att kalasets underhållare, en clown, har blivit dubbelbokad och kommer inte att komma dit. Kent, som råkar befinna sig i ett hus han ska till och sälja, hittar en clowndräkt undanstoppad i en koffert i huset och bestämmer sig för att ta på sig den och hoppa in som clown på kalaset.

Efter ett lyckat kalas somnar Kent på soffan och dagen efter får han inte av sig clowndräkten hur han än försöker. Han lyckas slutligen komma i kontakt med en viss Herbert Karlsson (Peter Stormare), som besitter en hel del kännedom om dräkten och han verkar också vara den enda som vet hur man får av sig den samtidigt som Kent sakta men säkert börjar att förändras…

Jag fick den här filmen rekommenderad av min lillasyster som tyckte att den var jävligt bra och jag kan inte annat än att hålla med henne (även om jag var skeptisk till en början då det finns en uppsjö av skitfilmer om mördarclowner). Filmen i sig är inte speciellt läskig, men idéen bakom filmen är suverän och framförandet är fängslande rakt igenom. Skådespelarna är riktigt bra (speciellt Stormare som återigen gör en minnesvärd prestation) och effekterna ser riktigt bra ut (för att inte tala om clown makeupen).

Clown är en klar rekommendation ifrån mig och det är även en film jag kommer att se om fler gånger.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud