| Subcribe via RSS

Maggie

september 13th, 2015 | Postad i Drama, Film av J

MaggieEtt par månader har gått sedan de första föll offer för en ny typ av smitta som förvandlar bäraren till en blodtörstig zombie. Maggie Vogel (Abigail Breslin) är dessvärre ett av dessa offer och har nu bara några få dagar kvar i livet. Hennes far, Wade (Arnold Schwarzenegger), lyckas efter ett par veckors letande att hitta Maggie i karantän delen av ett sjukhus och får henne utskriven så att hon ska få spendera sina sista dagar hemma.

Allt eftersom Maggie sakta men säkert förvandlas stannar Wade vid hennes sida för att skydda henne samtidigt som tiden rinner iväg och stunden då Wade måste ta det slutgiltiga beslutet närmar sig allt mer…

Jag trodde aldrig i mina vildaste drömmar att jag skulle få se Arnold Schwarzenegger i en zombiefilm, men nu har jag äntligen gjort det… på sätt och vis i alla fall. Maggie är inte en ren zombiefilm, utan är mer ett drama som utspelar sig under ett utbrott av en zombie-epidemi och vi får helt enkelt följa far och dotter under hennes sista dagar i livet. Så, glöm allt vad som handlar om gore och slafs, ni får se något annat isåfall. Maggie är en gripande och ganska tänkvärd film; vad hade DU gjort om ditt barn blivit smittad med ett virus som kommer förvandla han eller henne till ett köttätande monster?

Även om största fokuset ligger på Abigail Breslin blev jag mest imponerad av Arnold’s prestation. Karln kan skådespela bara han får chansen till det och även om den här typen av roll inte riktigt passar in på honom så gjorde han den otroligt bra.

Maggie må inte vara en splatterfest, men det är både en sevärd och tänkvärd film. Jag gillar den och ger den en rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud