| Subcribe via RSS

Cellar Dweller

juli 12th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Cellar DwellerSerietecknaren Colin Childress (Jeffrey Combs) sitter en natt i sin källare och arbetar på den senaste serien till skräckserietidningen Cellar Dweller. Men mitt under arbetet kommer serien till liv, vilket resulterar i hans död.

Trettio år senare anländer serietecknaren Whitney Taylor (Debrah Farentino) till Childress’ hus, som nu mer är ett kollektiv för olika artister, för att jobba på sina serier och få inspiration ifrån sin idol; Colin Childress. Det dröjer inte länge förrän hon finner det som är kvar av Childress gamla studio i källaren och hon bestämmer sig för att rusta upp den och sedan försöka återuppliva Cellar Dweller serierna, vilket snabbt visar sig vara ett stort misstag.

Anledningen till att jag bestämde mig för att se den här filmen var pga att den hade en liknande story som i Tales From The Crypt avsnittet Korman’s Kalamity, från säsong 2, där en serietecknares monster som han ritar kommer till liv som en bieffekt efter att han har börjat käka en experimentell fertilitetsmedicin. Jag gillar Korman’s Kalamity tack vare hur störtlöjligt avsnittet är och hur cheesigt alltihop känns genom större delen av episoden. Cellar Dweller är ungefär samma grej i grund och botten, men då det är en film blir det hela mer långdraget och bitvis direkt tråkigt. Filmen är inte direkt dålig egentligen, det är bara det att konceptet (som fungerade bättre för ett 25 minuters avsnitt än en film) inte riktigt håller hela vägen och vissa scener (exempelvis en totalt onödig dansscen) kunde ha skippats helt. Det jag gillar med filmen är hur cheesig och B den är. Av någon anledning tilltalar sådana filmer från 80-talet mig ganska starkt och även om filmen är trög så har den ändå en viss charm att erbjuda.

Cellar Dweller är hur som helst en okej mysrysare i det stora hela, som dessvärre snavar lite över sina egna fötter med det löjligt söliga tempot som infinner sig efter introduktionen av filmen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud