| Subcribe via RSS

The Net

september 11th, 2015 | Postad i Film, Thriller av J

The NetDatorexperten och frilansande mjukvarutestaren Angela Bennett (Sandra Bullock) ska äntligen dra iväg på sin första semester på sex år. Dagen innan hon ska åka hör en av hennes klienter av sig angående en diskett hon har fått skickad till sig och ber henne att undersöka programvaran som ligger på den närmare då den verkar ha dolda filer i sig. Samma kväll omkommer hennes klient i en flygolycka och det går snart upp för Angela att det hela inte var en tillfällighet…

Jag såg snuttar av The Net när jag var i de yngre tonåren och mindes egentligen inte ett dyft av den. Jag har funderat på att se hela filmen ett par gånger sedan dess, men det har liksom aldrig blivit av.. fram till nu. The Net är en utdaterad film och det märks att det är tjugo år sedan filmen gjordes. Datorerna och operativsystemen de använder känns väldigt primitiva och jag tvivlar på att någon överhuvudtaget använder dem idag. Filmen i sig, storymässigt och så, funkar den i alla fall. Den är fläckvis ganska spännande men lider samtidigt av flera tröga partier som lätt hade kunnat saxas ner ett par minuter (speltiden på ca 1 timme och 50 minuter blir lite för mycket helt enkelt). Sandra Bullock är som alltid lysande i sin roll och skuggar över de flesta av de andra skådisarna i filmen, vilket jag inte har något emot.

The Net är en bra film hur som helst med en ganska intressant idé som dessvärre blir lidande av den långa speltiden. Sevärd film hur som helst om man har ca två timmar att slå ihjäl.

Det sista jag har att säga om filmen; filmen fick en ”uppföljare” i form av TV-serien med samma titel tre år efter dess release (där Brooke Langton spelar Bullock’s roll). Serien gick i en säsong och lades ner året därpå. Elva år efter dess release fick The Net slutligen en uppföljande film i form av The Net 2.0…

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud