| Subcribe via RSS

Stitches

september 12th, 2015 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

StitchesAvtrubbade Richard ”Stitches” Grindle (Ross Noble) är den sjaskigaste clownen i branschen, vars jobb är att underhålla på barnkalas runtom på Irland. Till ett av dessa firanden anländer han lite för sent, hans timing är helt borta och de bortskämda ungarna är en total mardröm som driver med honom och hans enfaldiga nummer. Men deras hån av Grindle leder till att han faller baklänges rakt på en sylvass kökskniv och dör strax därpå.

Sex år senare är det återigen dags för en födelsedagsfest för den blivande sextonåringen Tom (Tommy Knight), som inte haft någon fest sedan sin tioårsdag då den olyckliga olyckan inträffade som dessutom har satt djupa spår i honom. Dessvärre för Tom och hans kompisar har en ondskefull clownkult genomfört en ceremoni vilket gör att Stitches återuppstår från de döda för att söka hämnd på alla de som är ansvariga för hans död.

När jag gjorde en raid på Ginza under deras utförsäljning av skräckfilm kom jag bland annat över Stitches för en tio, femton kronor någonting och då jag är lite av en sucker för clown-skräckisar slängde jag med den i paketet. Ärligt talat hade jag inga som helst förväntningar på den här filmen. Clown-subgenren inom skräck brukar oftast vara ganska sunkig eller löjlig, men Stitches lyckas till större delen hålla sig ifrån fallgroparna och är överlag en väldigt underhållande skräck/komedi. Filmen har ganska gott om blod och slafs kombinerat med några sköna gapskratt (som till större delen levereras av standup-komikern Ross Noble i rollen som Stitches).

Stitches är inget mästerverk, men den är samtidigt en underhållande film som smiter förbi utan några större bekymmer (om man står ut med flera irriterande karaktärer that is). Jag gillar den hur som helst och ger den en rekommendation.

1 Comment

One Response to “Stitches”

  1. Helt Perfekt Glob Says:

    Helt Perfekt Glob liked this on Facebook.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud