| Subcribe via RSS

The Mutilator

september 19th, 2015 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The MutilatorNär den unge mannen Ed Jr (Matt Mitler) blir kontaktad av sin alkoholiserade far, Big Ed (Jack Chatham), blir han ombedd om att åka till sin fars semesterstuga för att låsa igen stället inför vintern. Ed Jr beger sig motvilligt iväg tillsammans med sin flickvän och några vänner till sin fars hus, enbart för att finna det i en röra. De bestämmer sig för att övernatta i huset och bege sig därifrån dagen därpå. Det de inte vet är att Big Ed fortfarande är kvar i huset och han har för avsikt att utkräva hämnd på Ed Jr, som många år tidigare lyckades av misstag skjuta ihjäl sin mor under förberedelserna för en överraskningsfest på Big Ed’s födelsedag.

The Mutilator (vars originaltitel var Fall Break men fick titeln ändrad vid dess videorelease tack vare marknadsföringen av filmen, vilket är förståeligt då The Mutilator låter betydligt mer skräckinjagande än Fall Break) är en lågbudget slasher från 1984 som inte levererar någonting speciellt egentligen (bortsett från en scen). Den följer den klyschiga standardmallen för slasherfilm och även om filmen i sig inte är skitdålig så är den inte heller speciellt intressant. Skådespelarna är ganska sunkiga (även för slasherfilms mått mätta) och filmens story är ganska ointressant. Det finns ingen mystik bakom mördaren och hans motiv, vilket gör upplösningen så mycket mindre intressant (även om den är ganska bloddrypande och slafsig). Det som väger upp filmen däremot är dess effekter, som faktiskt ser ganska bra ut för att vara en lågbudgetfilm från mitten av 80-talet.

Även om The Mutilator har en ganska äcklig scen i sig (involverande en stor fiskekrok som körs upp i en kvinnas könsorgan) så faller den ganska snabbt in i glömskans land och drunknar i den uppsjö av 80-talsslashers som finns där ute.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud