| Subcribe via RSS

The Naked Gun: From The Files Of Police Squad!

september 21st, 2015 | Postad i Film, Komedi av J

The Naked Gun - Files From The Police SquadKriminalaren Frank Drebin (Leslie Nielsen) är en klumpig polis i Police Squad, en division hos Los Angeles polisen, som precis har kommit hem till L.A. efter en semester i Beirut enbart för att finna att hans partner och bästa vän, polisen Nordberg (O.J. Simpson), blivit nedskjuten under ett infiltrationsuppdrag. Frank’s undersökningar kring mordförsöket på Nordberg leder honom till att bli misstänksam mot den välkände affärsmannen Vincent Ludwig (Ricardo Montalban), som han snart upptäcker har planer att lönnmörda Drottning Elizabeth som är på besök i L.A. under hennes amerikanska turné. Det Vincent inte hade räknat med är att Frank är en vandrande katastrof.. en katastrof som är på väg rakt mot honom.

Hör man namnet Leslie Nielsen vet man direkt vad det handlar om; urblåst och genomdum komedi – och jag fucking älskar det. The Naked Gun: From The Files Of Police Squad! (som inte bara är en spin-off på komediserien Police Squad! utan är även en bedrövligt lång titel) är en av de roligaste filmerna jag någonsin har sett. Allting är sjukt överdrivet och sjukt roligt i den här första filmen utav tre och gapskratten finns nära till hands när vi får följa den fumlige Frank Drebin. Det här var första gången jag såg den första The Naked Gun (eller Den Nakna Pistolen som den hette i Sverige) och det är absolut inte den sista. En solklar rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud