| Subcribe via RSS

Airplane II: The Sequel

oktober 6th, 2015 | Postad i Film, Komedi av J

Airplane II - The SequelMånga år har gått sedan Ted Striker (Robert Hays) lyckades rädda många liv igenom att landa ett passagerarflyg vars besättning blev allvarligt sjuka under flygningen. Efter att han arbetade som en testpilot för en ny månskyttel blev han inspärrad på ett mentalsjukhus efter att ha kraschat det uselt konstruerade datornavigerande rymdskeppet. När han får veta att en exakt samma typ av skyttel är planerad för en resa till månen snart bryter han sig ut för att stoppa uppskjutningen.

Väl på väg till månen får skeppets dator, ROK 9000, frispel och har ihjäl skeppets besättning och sätter kursen rakt mot solen. Det är nu upp till Ted och hans ex Elaine (Julie Hagerty), som nu mer jobbar som datorbefäl ombord på skeppet, att ta tillbaka kontrollen över skytteln och rädda passagerarna från en säker undergång.

Behövde Airplane! en uppföljare? Absolut inte. Är uppföljaren rolig? Definitivt. Den bjussar på en hel del rejäla gapskratt och även om Leslie Nielsen endast syns till i en snabb flashback till den första filmen är den fantastiskt rolig, även om den är en egentligen ganska onödig film om man ska se till att det faktiskt är en uppföljare. Men även om jag tycker att den är hysteriskt rolig blir den i slutändan lite för mycket. Skämten staplas på hög och vi som tittare får egentligen inte en lugn stund under hela filmen, vilket resulterade i att jag mest småfnissade mot slutet.

Airplane II: The Sequel må vara en onödig (och överdriven) uppföljare, men det är ändå en jäkla rolig film och även om det blir lite mycket mot slutet av den tänker jag definitivt ge den en rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud