| Subcribe via RSS

Grease 2

maj 24th, 2009 | Postad i Film, Musik av H

grease-2Fyra år efter jättesuccén med ettan gjorde man en uppföljare som först skulle heta Son Of Grease, av nån underlig anledning. Men så valde man istället den mer logiska men tråkiga titeln Grease 2. Det var tänkt att man skulle göra tre filmer och en tv-serie, men eftersom tvåan floppade stenhårt så blev det inget med det. Tack.

Sandys kusin Michael flyttar till USA och börjar på samma skola. Michael blir betuttad i Pink Ladies-ledaren Michelle Pfeiffer, och inser att han måste bli en MC-åkande ball kille för att bli en T-Bird för att i slutändan få tjejen. Under tiden sjungs det låtar.

Det största problemet med Grease 2 är egentligen låtarna. I den första filmen för ofta låtarna handlingen vidare, eller fördjupar en situation eller karaktärer – eller är bara bra låtar helt enkelt. Uppföljarens fantasilöshet saknar nästan gränser. Man öppnar med ”Nu börjar vi skolan igen”, följer upp med ”Nu ska vi spela bowling” (med exakt varenda simpel double entendre du kan tänka dig) och så vidare.

Utan låtarna är det bara en simpel tonårsrulle utan överraskningar. Med låtarna är filmen är gräslig på alla sätt och vis, och jag önskar jag hade nåt positivt att säga om den. Jag kommer inte på nåt.

2 Comments

2 Responses to “Grease 2”

  1. vrångmannen Says:

    Michelle Pfeiffer mår nog inte så bra idag att hon var med i denna sarkofag men den gav ju henne en karriär i allafall.


  2. bent Says:

    Jag tror väl snarare att hon sköt den karriär hon påbörjat med Scarface två år tidigare i sank ett tag…


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud