| Subcribe via RSS

Aftershock

december 2nd, 2015 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare, Äventyr/Fantasy av J

AftershockDe tre vännerna Gringo (Eli Roth), Ariel (Ariel Levy) och Pollo (Nicolás Martínez) är i Chile på semester för att festa och ha kul tillsammans och då Pollo’s far råkar vara en välkänd miljardär kan de göra precis vad de vill och de kommer in överallt. De bestämmer sig för att bege sig iväg till Valparaiso, där en exklusiv fest på en underground klubb ska äga rum, i sällskap av halvsystrarna Monica (Andrea Osvárt) och Kylie (Lorenza Izzo) och deras vän Irina (Natasha Yarovenko). Festandet tar emellertid ett abrupt slut när en plötslig jordbävning inträffar. När de väl tagit sig ut ur klubben inser de att deras problem bara har börjat; ett närliggande fängelse har kollapsat tack vare jordbävningen och fångarna som överlevde skalvet har lyckats rymma, samtidigt som en tsunami är på väg rakt mot Valparaiso…

Jag undrar om inte manusförfattarna till den amerikansk-chilenska filmen Aftershock (däribland Eli Roth) ville göra varsin film, men istället för att göra det gjorde de alla filmerna till en enda film. Aftershock är en av de rörigaste filmerna jag har sett på bra länge. Samtidigt som den försöker vara en katastroffilm försöker den att vara en skräckfilm med en nypa action inslängt i mixen. Filmen i sig är inte dålig, men det hela blir bara jävligt rörigt när filmen drar igång ordentligt (vilket är kring 34½ minuter in) och jag sitter nu och undrar hur de egentligen tänkte när de skrev manuset. Filmen försöker lite för mycket och hade de istället koncentrerat sig på en sak istället för tjugo och gjort den längre än strax under 90 minuter hade filmen troligtvis blivit bättre än vad den blev.

1 Comment

One Response to “Aftershock”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Knock Knock Says:

    […] Den amerikansk-chilenska filmen Knock Knock är en remake av 1977 års Death Game och är den andra remaken på den filmen. Den första remaken var den spanska filmen Viciosas al desnudo (eller Vicious And Nude som den också är känd som) från 1980. Hur som helst skrevs Knock Knock av Eli Roth (som också både producerade och regisserade filmen), Nicolás López och Guillermo Amoedo. Dessa tre herrar jobbade tillsammans på den röriga Aftershock från 2012 (recenserad här). […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud