| Subcribe via RSS

Tourist Trap

januari 3rd, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Tourist TrapEn grupp vänner får fel på sin bil mitt ute i ingenstans och stöter på enslingen Mr. Slausen (Chuck Connors); en vänlig gammal man som fortfarande bor i sitt vaxkabinett för att bibehålla minnena av sin sedan länge bortgångna fru. Mr. Slausen erbjuder vännerna en hjälpande hand med deras bilfel, men det dröjer inte länge förrän vännerna börjar försvinna en efter en och det verkar som att det inte bara är Mr. Slausen som bor där ute i ödemarken…

Tourist Trap (eller Dödens Mannekänger som den hette i Sverige innan den blev totalförbjuden efter Studio S. programmet om videovåld) var förvånansvärt läbbig. Hela filmen har en riktigt mörk atmosfär och några riktigt kusliga scener involverande vax- och skyltdockor, vilket fick mitt nackhår att stå rakt upp. Filmen i sig är inget märkvärdigt egentligen och vi har sett konceptet hur många gånger som helst efteråt, men för att vara en film från 1979 imponerar den med dess effekter och mörka atmosfär. Chuck Connors är filmens största ljuspunkt och han gjorde ett fenomenalt arbete i sin rollsättning.

Tourist Trap (som tydligen är en remake av regissören David Schmoeller’s egna kortfilm The Spider Will Kill You från 1976) var betydligt mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Den var inte perfekt och flera saker hade kunnat gjorts betydligt bättre (exempelvis är det otroligt förutsägbart vem mördaren är), men filmen bibehåller en mörk och kuslig atmosfär igenom hela fram till det något underliga slutet. Jag gillade den betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud