| Subcribe via RSS

Joy Ride

januari 14th, 2016 | Postad i Film, Thriller av J

Joy RideCollegestudenten Lewis Thomas (Paul Walker) bestämmer sig för att bege sig ut på en resa tvärsöver landet för att hämta upp en gammal vän, Venna (Leelee Sobieski), som han är hemligt intresserad av. På väg dit plockar han upp sin bror, Fuller (Steve Zahn), från fängelset. Fuller, som vill ha det lite kul, bestämmer sig för att hänga med sin bror. Under deras resa bestämmer sig Fuller för att skoja med en snubbe, endast känd som Rusty Nail, över deras kortvågsradio Fuller fått installerad i bilen. Fuller övertalar Lewis att spela med och de lyckas lura Rusty Nail, vilket de inte borde ha gjort…

Joy Ride (som hette Roadkill i Sverige, England och Irland) kom samma år som Paul Walker slog igenom stort med The Fast And The Furious och skuggades troligtvis över mycket tack vare den filmen, vilket är synd. Joy Ride är inte felfri och har en hel del klyschor i sig, men den tråkar inte ut tittaren och stundtals är den rent av spännande. Skådespelarna är bra och manuset är till större delen det också, men gör en snabb svacka ungefär halvvägs då filmen helt plötsligt börjar gå på tomgång en stund innan den kommer igång igen. Jag gillar emellertid filmens idé och tycker att det är ett intressant koncept.

Jag har sett Joy Ride förut och gillade den. Jag gillar fortfarande Joy Ride, men ser samtidigt filmens brister. Det är inte en perfekt film, men den gör vad den ska och trots sina brister tänker jag ge den en rekommendation.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud