| Subcribe via RSS

Joy Ride 3

januari 14th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Joy Ride 3Ett team med racingförare beger sig iväg från Kansas med siktet på Kanada för att delta i tävlingen Road Rally 1000. När de stannar till för att äta lunch på en vägkrog upptäcker att de kan spara in en resdag på att ta vägen över Highway 17. De får veta av en lokal lastbilschaffis att vägen är ökänd under namnet Slaughter Alley, tack vare den stora mängd mystiska dödsfall som inträffat där. De struntar i varningarna och beger sig iväg. Det dröjer dock inte länge förrän de stöter på en stor, svart lastbil som de vårdslöst kör om – vilket de inte borde ha gjort. Lastbilen körs nämligen av den galne lastbilschaffisen Rusty Nail (Ken Kirzinger) och det dröjer inte länge förrän racingteamets resa utvecklar sig till en mardröm.

Joy Ride 3 (som hette Joy Ride 3: Roadkill i Sverige) är den andra direkt-till-dvd uppföljaren till Paul Walker filmen från 2001 och följer den andra filmens fotspår mer än den första. Rusty Nail är tillbaka och den här gången spelas han alltså av Ken Kirzinger, jätten som fick jobbet att spela Jason Voorhees i Freddy vs. Jason. Även om jag tycker att Mark Gibbon hade en bättre röst för Rusty Nail i tvåan så gillar jag Kirzinger’s gestaltning av den psykotiske lastbilschaffisen.

Filmen bjuder inte på speciellt mycket nytt dock. Det är samma formel en gång till, fast med mer blod och gore och mindre twistar. Filmen verkar dessutom skippa händelserna i den andra filmen, men gör en kort referens till den första. Karaktärerna är inte fullt lika irriterande som i tvåan, men vem bryr sig i dem vid det här laget? Har man tagit sig till den tredje filmen i serien håller man troligtvis (som mig) på Rusty Nail, likt Jason Voorhees.

Jag gillar dock Joy Ride 3. Det är nog den minst smarta filmen av de tre, men det fyller den ut med underhållning istället. Ska sanningen fram hade jag gärna sett att någon hade bestämt sig för att göra en tre, fyra stycken till av de här filmerna. Jag gillar karaktären Rusty Nail och jag gillar konceptet med en galen lastbilschaffis som jagar folk. Det är ett sjukt enkelt, men samtidigt effektivt koncept. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud