| Subcribe via RSS

Lost In Translation

juni 20th, 2009 | Postad i Drama, Film av H

Lost In TranslationSåg om Lost In Translation. En bra film där Bill Murray spelar en skådespelarföredetting som åker till Japan för att tjäna pengar på en whiskeyreklamfilm, och för att komma ifrån sin fru ett tag. Han gör sitt bästa men känner sig avskärmad från japanerna och deras sätt. Han kan inte sova och spenderar sin tid mestadels på hotellet, där han möter Scarlett Johansson som delar hans känslor. Hennes man är konstant iväg och jobbar, och hon försöker fördriva tiden så gott hon kan. De två börjar umgås och utvecklar en speciell vänskap.

Den här filmen är klockren. Soundtracket är suveränt, Bill Murray är underbar och ingen annan skulle klarat av att leverera hans dialog så perfekt avvägt mellan humor och uppgivenhet. Manuset lyckas mestadels hålla sig på rätt sida om klyschor, och samtidigt ha hög igenkänningsfaktor.

Murray fick väl blodad tand av den här typen av film gentemot hans tidigare komedifilmer, och gick vidare med rullar som The Life Aquatic With Steve Zissou (rekommenderas) och Broken Flowers (rekommenderas inte).

1 Comment

One Response to “Lost In Translation”

  1. Surskägget Says:

    Håller helt med dig om Lost in Translation, underbar, varm och rolig rulle som balanserar perfekt mellan melankoli och humor (snygg är den också). Däremot håller jag inte med om Life Aquatic och Broken Flowers utan tycker precis tvärtom. Life Aquatic var en stor besvikelse medan Flowers var en skön överraskning.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud