| Subcribe via RSS

Urban Legends: Bloody Mary

mars 27th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Urban Legends - Bloody MaryMedan Samantha (Kate Mara) och två av hennes vänner har ett pyjamasparty berättar de spökhistorier och vandringssägner för varandra. En av dessa vandringssägner är om en lokal händelse som inträffade 1969 då den 18 åriga Mary Banner (Lillith Fields) försvann spårlöst under balkvällen och återfanns aldrig. Samantha skojar med sina vänner och säger ”Bloody Mary” tre gånger efter att ha hört berättelsen om Mary Banner. Dagen därpå är alla tre spårlöst försvunna.

Efter att ha varit försvunna en dag dyker Samantha och hennes vänner upp igen, skitiga men välbehållna. Samantha och hennes bror David (Robert Vito) misstänker att det är några av footballspelarna på skolan som spelat dem ett elakt spratt för att ge igen på Samantha och hennes vänner för en artikel hon skrev om dem i skolans tidning. Kort efter börjar Samantha få underliga hallucinationer och det dröjer inte länge förrän elever i hennes närhet börjar att dö, på samma sätt som i vandringssägner…

Urban Legends: Bloody Mary var den första Urban Legends filmen jag såg, vilket var 2006 eller 2007. Jag minns inte vad jag tyckte om filmen då, men min åsikt nu är i alla fall att det är en ganska bra om än väldigt förutsägbar övernaturlig slasher, som dessvärre har en del (redan då) förlegade CGI-effekter som nästintill sticker mig som tittare i ögonen. Filmen är långt ifrån ett mästerverk men har några intressanta och fyndiga idéer som fungerar fint, även om den tappar lite grann under den sista halvtimmen.

Kort sagt; för att vara en direkt till video uppföljare fungerar Urban Legends: Bloody Mary ganska bra trots att den brister på en och annan punkt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud