| Subcribe via RSS

All The Boys Love Mandy Lane

april 15th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

All The Boys Love Mandy LaneSkolans hetaste tjej är utan tvekan Mandy Lane (Amber Heard). Killarna vill vara med henne och tjejerna vill vara henne. När Mandy tackar ja till att följa med skolans coolaste ungdomar till en ranch ute på vischan över en helg av festande hoppas alla på en oförglömlig helg. Vilket den också blir, men inte på det sättet som de hade tänkt sig. Festen hinner nämligen knappt komma igång innan en främling dyker upp på ranchen och börjar avverka ungdomarna, en efter en…

Jag har i nära tio års tid (sedan filmen kom ut på dvd, I guess) haft starka funderingar på att se All The Boys Love Mandy Lane, men har aldrig kommit till skott med det. Förrän nu. Uppenbarligen. Jag är hur som helst inte direkt jätteimponerad av den. Filmen är välspelad och har bra effekter, men manuset känns ganska tafatt och trots att de försöker med en och annan vändning faller filmen ganska platt på ansiktet och blir otroligt förutsägbar. Överanvändandet av slowmotion och snabba klippningar hjälper inte filmen heller direkt och när man dessutom får veta vem som står bakom alltihop ungefär halvvägs igenom blir filmen genast mindre intressant i mina ögon. Hade de kört på det klassiska whodunit konceptet, där mördarens identitet inte avslöjas förrän i slutskedet av filmen, hade jag troligen varit betydligt mer engagerad i filmen än vad jag var (mest tack vare att jag är en sucker för den typen av slashers).

All The Boys Love Mandy Lane är långt ifrån perfekt och har en hel del problem, men den är samtidigt bättre än en hel del annat skit som kommit efter 2000-talets intrång och skuggar även över en del av bottenskrapet från 80-talet som inte ens är värda att nämnas. Jag skulle kalla filmen för okej, men jag har svårt att tro att jag kommer se om den inom någon närmare framtid.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud