| Subcribe via RSS

Dagon

augusti 5th, 2016 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

DagonParet Paul (Ezra Godden) och Bárbara (Raquel Meroño) är på segelsemester tillsammans med vännerna Howard (Brendan Price) och Vicki (Birgit Bofarull) ombord på Howard’s lyxjakt. Men utanför den spanska fiskebyn Imboca slås deras idyll bokstavligen i spillror när båten går emot de förrädiska klipporna tack vare en inkommande storm.

Med Howard och Vicki instängda under däck tvingas Paul och Bárbara ta sig in till byn för att hämta hjälp. Men efter en rad märkliga händelser inser Paul att det inte finns någon hjälp att få i Imboca och att byn ruvar på en mörk hemlighet…

Dagon är en B-skräckis från 2001 som är baserad på två av H.P. Lovecraft’s noveller (Dagon och The Shadow Over Innsmouth). Den blev regisserad av Stuart Gordon och producerad av bland annat Brian Yuzna, två av männen bakom klassiker som Re-Animator, From Beyond och The Dentist. Det kan inte bli bättre än så, right? Ja, jag skulle nog faktiskt säga att Dagon är nära inpå de filmerna faktiskt. Effekterna ser förvisso gräsliga ut och filmen fiser ur sig lite grann under de sista tio minuterna, men när den väl kommer igång håller den ett hyfsat högt tempo och filmen är överlag spännande.

Dagon är en B-film utan tvekan, men det är en underhållande sådan. Klarar man av att se förbi all cheese som finns här så är det helt klart en film att kolla upp. Den får en rekommendation av mig hur som helst.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud