| Subcribe via RSS

Moon

november 3rd, 2009 | Postad i Drama, Film, Sci-Fi av H

MoonSam (Sam Rockwell) har snart klarat av sina tre år på månstationen. Med enbart datorsystemet Gerty som sällskap (med Kevin Spaceys röst) har han ansvarat för driften av ”skördetröskorna” som gått över månens yta för att samla en mineral som sänds till jorden som energikälla. När en av tröskorna rutinmässigt går sönder, och Sam ger sig ut för att fixa den, så kör han snett och krockar. Han vaknar till i sjukrummet på basen, och Gerty har gett honom utegångsförbud. Sam lyckas ändå ta sig ut, och iväg till det krockade fordonet – där han själv fortfarande sitter kvar…

Jag hade väntat mig något annat av den här filmen. Trailern får den att se ut mer som en rysare, men det är egentligen mest ett scifi-drama. Den är helt okej, mestadels på grund av att Sam Rockwell är så bra. Det kan inte vara lätt att vara i stort sett den enda skådisen i en hel film, och inte bara vara i bild nästan hela tiden utan ibland vara två personer samtidigt. Storyn är väl egentligen inte särskilt nyskapande, utan känns som en klassisk scifi-novell ungefär. Som sagt, jag hade väntat mig nåt annat, men det här fick väl duga.

1 Comment

One Response to “Moon”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Sony har noll koll Says:

    […] har bestämt sig för att inte promota filmen Moon till Oscarjuryn. Man vill inte lägga pengarna som behövs för att ta fram vattenmärkta DVD-filmer, […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud