| Subcribe via RSS

Filmer jag glömde i Årtusendelistan, del 1.

mars 25th, 2010 | Postad i Film av H

År 2000 så kom ju Ju-On – alltså originalet. Okej, jag drar det lite snabbt: Först gjordes två tv-filmer (Ju-On och Ju-On 2, båda år 2000) som släpptes i övriga världen som Ju-On: The Curse 1 & 2. De nyinspelades som biofilmer (Ju-On år 2002 och Ju-On 2 år 2003) och släpptes i övriga världen som Ju-On: The Grudge 1 & 2. Sedan gjordes den amerikanska remaken som fick heta The Grudge, som följdes av The Grudge 2 och The Grudge 3. Efter det så har japanerna gått tillbaka och gjort The Grudge: Old Lady in White och The Grudge: Girl in Black (som internationellt fick heta Ju-On: White Ghost och Ju-On: Black Ghost). Men det är alltså den första tv-filmen som jag ville ha med på listan. Den är creepy.

År 2001 så kom ju The Royal Tenenbaums, Wes Andersons knepiga komedi om en minst sagt dysfunktionell familj. I rollerna ser vi Ben Stiller, Gene Hackman, Owen Wilson, Luke Wilson, Gwyneth Paltrow och Anjelica Huston.

Tags: ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud