| Subcribe via RSS

Army Of The Dead

maj 23rd, 2021 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare av J

Efter att en militärkonvoj kraschat ute i Nevada’s öken med en topphemlig last bryter ett zombie utbrott ut i Las Vegas och förvandlar staden till en krigszon. En mur av containrar byggs upp runt staden för att hålla smittan inne och efter att en handfull överlevande tagit sig ut bestämmer sig den amerikanska regeringen att platsen ska jämnas med marken med en kärnvapenbestyckad missil.

En av de överlevande, Scott Ward (Dave Bautista), blir kontaktad av affärsmannen Bly Tanaka (Hiroyuki Sanada) som vill anlita honom, och ett team han själv får handplocka, att genomföra århundradets kupp; att hämta ut tvåhundra miljoner dollar ifrån ett kassavalv beläget under The Vegas Bly.

Efter att jag såg trailern för Army Of The Dead för någon månad sedan visste jag att det var en film jag definitivt skulle se. Till skillnad från hur jag i regel brukar göra med nya filmer (om jag inte går och ser dem på bio alltså) är att jag skjuter på det hela i ett par månader.. eller år. I fallet med Zack Snyder’s senaste zombie-actionrykare Army Of The Dead gjorde jag tvärtom och tog tag i saken hyfsat omgående så här två dagar efter dess release.

Army Of The Dead är varken nyskapande eller överraskande, men den är å andra sidan actionpackad, våldsam och underhållande. Praktiska effekter blandas med datorgjorda och det hela ser jävligt bra ut på det stora hela. Det finns en fläskig budget bakom filmen helt enkelt.

Filmens speltid på nära två och en halv timme är kanske en aningen i överkant, men jag hade personligen inga problem med den. Filmen kanske inte hade supermycket att berätta rent handlingsmässigt, men den hade å andra sidan mycket action att visa – vilket jag inte hade några problem med.

Army Of The Dead är definitivt en bra zombie-actionfilm och troligtvis en av de bästa de senaste femton eller så åren och en välkommen återkomst av Zack Snyder till zombiegenren sedan han gjorde Dawn Of The Dead remaken 2004. Två tummar upp, rekommenderas.

Vi verkar ska få en animerad spin-off prequel serie till filmen lite längre fram också under titeln Army Of The Dead: Lost Vegas. När den kommer får vi se…

4 Comments

4 Responses to “Army Of The Dead”

 1. Tant Says:

  Jag har blivit förvarnad att inte se den alls.. Nu börjar jag tvivla xD


 2. J Says:

  Hört och läst en hel del kritik mot filmen och visst, den är inte felfri, men den är helvetes mycket bättre än vad folk försöker få den att verka. Det känns lite som att en del klagar över filmen enbart för att det är Zack Snyder som ligger bakom den, likt filmer där Michael Bay har varit involverad.


 3. Tant Says:

  Då planerar jag in den i dagarna och återkommer med mitt tycke 😛 jag bry mig inte så mycket vem som gjort den och det, ska vara sevärt ^°^


 4. Tant Says:

  Värt att se, kanske lite dåligt med klar humor, och lite seg men något man kanske iallafall kan se oavsett 🙂


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud