| Subcribe via RSS

Sherlock Holmes

februari 3rd, 2010 | Postad i Action, Film, Komedi av H

Sherlock Holmes och hans medhjälpare doktor Watson stoppar skurken Blackwood från att offra en ung jungfru i en satanistisk ritual. Blackwood döms till döden och hängs, men återkommer snart och fortsätter att ta kål på folk…

Guy Ritchies version av Sherlock Holmes är ganska underhållande. Främst beror det på att Robert Downey Jr är så bra, men också på att filmen är snygg och att det rör på sig med kul action och bra specialeffekter. Dock, som Sherlock Holmes-film betraktat, så är mysteriet verkligen inte särskilt engagerande. Det största problemet är att skurken försöker lura oss att han besitter övernaturlig magi, vilket han förstås inte gör. Vi kan därför inte roa oss med att spekulera i mysteriet, utan bara vänta på att Holmes i sin slutplädering radar upp lösningarna till händelserna.

En fundering jag hade var hur annorlunda ett sånt här detektivmysterie skulle bli om detektiven berättade sina upptäckter allteftersom istället för i en harang strax före sluttexterna. Istället för slutrepliken ”…och det var när jag såg burken med honung i skafferiet som jag insåg hur björnen lockades till attack” så säger han istället mitt i filmen ”Aha! En burk med honung. Det var så han lockade björnen till attack” eller åtminstone visar oss att han hittar en burk honung så vi kan räkna ut det själva. Eller nåt. Jag vet inte. Sen blir allt svart.

1 Comment

One Response to “Sherlock Holmes”

  1. Storkusse Says:

    Tycker den här var en besvikelse…..


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud