| Subcribe via RSS

The Road

maj 14th, 2010 | Postad i Drama, Film av H

Av en intressant slump så såg jag alltså först Kick-Ass, där flickan i den amerikanska remaken av Låt Den Rätte Komma In är med, och sedan The Road där pojken i remaken är med. Hm.

På grund av en odefinierad händelse håller jorden på att dö. Inga djur lever kvar och de få människor som överlevt driver runt i det döda landskapet och letar mat. Vi får följa Mannen (Viggo Mortensen) och Pojken i deras färd söderut mot havet. Av nån anledning ska de dit. På vägen möter de förstås beväpnade galningar, allmänna kannibaler och diverse annat löst folk. I slutet av filmen dör Mannen och Pojken färdas vidare med några andra.

Ja, det lät ju inte så kul. Och så värst kul är det ju inte heller, och inte nämnvärt spännande heller eftersom det är ett drama. Jag vet faktiskt inte vad filmen vill säga. Det kanske är en studie i människans förfall i total anarki. Fast det har ju gjorts så mycket bättre förr. Det kanske är en varning om hur vi förstör vår värld och vartåt vi är på väg. Fast då kanske man skulle vara lite tydligare med att berätta vad som hänt. Dessutom får man ju en hint om att världen håller på att läkas på slutet, så det är det nog inte. Kanske handlar det om att kämpa trots att det är lönlöst. Ja, så säger vi. Eller så är det bara kul att se Robert Duvall igen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud