| Subcribe via RSS

The Magnificent Trio

juli 19th, 2006 | Postad i Action, Drama, Film av H

The Magnificent TrioMer Shaw Brothers, den här gången ett actiondrama med klingande svärd och hjältemodiga människor från 1966. Några bönder kidnappar områdets domares dotter för att tvinga honom att betala tillbaka de orättmätiga skatter de fått betala. Domaren sänder folk att döda bönderna, men vissa tar böndernas sida och strider för det som är rätt, om det så är på bekostnad av sitt eget liv. Får dottern sympati för sina kidnappare? Vilka kan bönderna lita på? Ledtråd: De är totalt cirka tre personer och avbildas på omslaget.

The Magnificent Trio är mer ett drama än en actionfilm, och där är nästan uteslutande svärdstrider och ingen kung-fu finns att se. Som i Come Drink With Me är det ännu tidigt för Hong Kong-action, och det hela snubblar lite grann i både utförande och filmning. Skådespeleriet är ganska teatraliskt, speciellt från Yu Wang (som senare skulle bli en av Shaw Brothers’ stora skådisar) och många av scenerna är tydligt inspelade i studio. Storyn är bra, men jag skulle velat ha mycket mer från actionscenerna.

Bilden är remastrad och precis som övriga Shaw-remasters är kvaliteten lysande. Ljudet är en helt annan historia.
Någon har gått lös med brusreduceringen till den milda grad att det blir nära på olyssningsbart. Effekten är ungefär att jämföra med en mp3 av dålig kvalitet. Jag lyssnar hellre på en viss mängd brus, och får höra filmens alla ljud ordentligt, än detta mycket oprofessionella misstag. 5.1-mixningen verkar inte vara nåt annat än ett svagt delay på monospåret (som medföljer fast det inte står på omslaget) så även det känns meningslöst.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud